Ben jij onze nieuwe stagiair Communicatie?

Als stagiair Communicatie vergroot je de zichtbaarheid van Hive.Mobility en zorg je ervoor dat Hive samen met haar partners (inter)nationaal op de kaart gezet wordt als koploper op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit.

Je creëert content, zowel in tekst als in beeld, voor onze online communicatiekanalen, ondersteunt de branding van Hive.Mobility en helpt mee in de organisatie van events waar innovatieve mobiliteit centraal staat. Ook kun je onderzoek uitvoeren naar de meest succesvolle social media-strategieën voor onze organisatie. Hierbij maak je gebruik van je externe communicatie-expertise en inzicht in het sentiment van onze stakeholders.

Wat je gaat doen

Als echte contentcreator heb jij een neus voor interessante verhalen binnen onze eigen organisatie, maar ook daarbuiten, en weet je deze verhalen goed over te brengen bij onze stakeholders.  Je doet ervaring op met externe communicatie, content en branding en je kunt hierbij jouw creativiteit en vlotte pen goed gebruiken. Binnen onze dynamische organisatie bieden we jou met veel plezier een prettige (meeloop)stageplaats voor circa 5 maanden vanaf februari of september. 

Tijdens jouw stage pak je een breed palet aan werkzaamheden op. Denk hierbij aan:

 • Het creëren van verschillende soorten content voor de verschillende externe kanalen. Denk hierbij aan het samenstellen van content voor nieuwsbrieven, website en social media, het afnemen van interviews, het schrijven van artikelen, fotografie en het maken van video’s.
 • Het bijdragen aan de onlinekanalen van Hive.Mobility: maken en bewaken van een contentplanning voor de social media-kanalen en het maken van social media-posts.
 • Het ondersteunen bij evenementen t.b.v. zichtbaarheid van Hive.Mobility bij haar stakeholders.
 • Het identificeren van nieuwe sociale media-strategieën om onze stakeholders effectiever te bereiken.
 • Het meten van de communicatie-inzet en het verzamelen van feedback binnen de organisatie.

Wat wij bieden

 • een stagevergoeding
 • flexibele werktijden, je deelt je eigen agenda in
 • een 16, 24 of 32-urige werkweek
 • een dynamische omgeving waar je veel kunt leren en zelf initiatieven kunt ontplooien

Wat jij meebrengt

Je weet van aanpakken en gaat graag proactief aan de slag. Daarnaast heb je affiniteit met externe communicatie, heb je een vlotte pen en kun je goed teksten schrijven in zowel Nederlands als Engels. Je bent leergierig en doet graag nieuwe ervaringen op.

En verder:

 • volg je momenteel een HBO/WO-opleiding op het gebied van Communicatie, bij voorkeur zit je in de derde jaar van jouw opleiding;
 • ben je vanaf februari 2023 of september 2023 voor circa 5 maanden beschikbaar (2, 3 of 4 dagen per week);
 • kun je zelfstandig deelprojecten uitvoeren, maar ben je vooral een teamplayer;
 • spreek en schrijf je vloeiend Nederlands;
 • en is het een pré wanneer je in jouw motivatie kunt toelichten wat jouw visie is op externe communicatie en branding.

Het combineren van deze meewerkstage met een onderzoek is (in overleg) mogelijk.

Solliciteren kan via Alexandra Blikman, communicatieadviseur Hive.Mobility, a.blikman@hivemobility.nl

Wie we zijn

Hive.Mobility is het innovatiecentrum op het gebied van mobiliteit in Noord-Nederland. Hier werken overheden, bedrijven en kennisinstellingen samen aan de ontwikkeling van slimme en groene oplossingen op het gebied van mobiliteit voor personen- en goederenvervoer.

De partners bedenken oplossingen voor de regio vanuit de gedachte dat deze vervolgens breed in Nederland en Europa toegepast kunnen worden. Denk hierbij aan smart mobility, door waterstof aangedreven bussen, testen met autonome vervoersmiddelen zoals zelfrijdende auto’s en zelfvliegende drones en duurzame stadslogistiek zoals cargobikes. Kijk voor meer informatie op www.hivemobility.nl.