Carrièreswitch? Schakel door naar Smart Mobility

De wereld van mobiliteit verandert. We kunnen ons op steeds meer manieren verplaatsen, dankzij digitalisering en innovatieve (voertuig)technieken. Mobiliteit wordt steeds groener en steeds slimmer. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, drones en slimme apps. Bij Smart Mobility draait het om deze nieuwe ontwikkelingen, zodat inwoners snel, schoon en veilig kunnen reizen.

In dit groeiende vakgebied is nu en in de komende jaren veel behoefte aan gemotiveerde medewerkers. Zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Lijkt het je interessant om een bijdrage te leveren aan slim en groen vervoer? Meld je dan aan voor het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Wat houdt het in?

De opleiding bestaat uit drie maanden studie en drie maanden werkervaring opdoen in de periode 1 oktober 2023 – 31 maart 2024. Door verschillende mobiliteitsexperts word je klaargestoomd voor een carrièreswitch naar Smart Mobility.

Thema’s die aan bod komen tijdens het opleidingsdeel zijn: basis verkeerskunde, persoonlijke ontwikkeling, autonoom vervoer, hubs en deelmobiliteit. Bovendien is er aandacht voor praktische vaardigheden als project- en contractmanagement en politiek-bestuurlijke advisering. Tijdens het werkervaringstraject breng je de opgedane kennis in de praktijk. Je gaat aan de slag bij een advies- of ingenieursbureau, een gemeente of provincie als adviseur Smart Mobility.

Je kunt kosteloos deelnemen aan deze opleiding. Er is echter geen extra vergoeding of beurs voor de opleiding. Heb je gedurende het gehele traject recht op een uitkering van het UWV? Dan behoud je het recht daarop. Ook ben je bij deelname vrijgesteld van sollicitatieplicht. Let op; de kans is groot dat je na deze opleiding gelijk aan het werk kunt. Er is echter geen baangarantie.

Voor wie?

Het opleidingstraject is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagend nieuw werkveld. Er wordt gezocht naar mensen die:

  • geïnteresseerd zijn in verkeer, infrastructuur, digitalisering, technologie, duurzaamheid en energietransitie;
  • ondernemend zijn en houden van een dynamische werkomgeving;
  • HBO/WO werk- en denkniveau hebben.

Ben je enthousiast geworden?

Kom dan op donderdag 7 september naar de informatiebijeenkomst, waar je alles komt te weten over het opleidingsprogramma. Aanmelden kan tot 1 september, door een mail te sturen naar smartmobility@provinciegroningen.nl. Liever direct je motivatiebrief en CV opsturen? Dat kan natuurlijk ook, via hetzelfde mailadres.

Voor het programma zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Onderdeel van het selectieproces is een groepsassessment.

Planning:

  • 7 september (10:00-12:00 uur): Informatiebijeenkomst, Provinciehuis Groningen
  • 13 september: Deadline motivatiebrief en CV
  • 19 of 20 september: Selectiedag, Provinciehuis Groningen
  • 2 oktober: Start programma

Het programma is een initatief van de provincies Drenthe, Groningen en Fryslân. Zij werken nauw samen met het UWV en Werk in Zicht. Voor meer info of vragen: smartmobility@provinciegroningen.nl