Demo draadloos opladen autonome shuttle op IAA Mobility-congres in München

Hive.Mobility-partner provincie Groningen en het Duitse bedrijf INTIS nemen van 7 tot 12 september 2021 deel aan het IAA Mobility-congres in München. Tijdens dit congres demonstreren zij het draadloos opladen voor een autonome NAVYA-shuttle en voor een e-bike.

‘Kontaktlo(o)s’ laden

Als onderdeel van het INTERREG-project ‘Kontaktlo(o)s’ laden, presenteren INTIS en de provincie Groningen de draadloze oplaadtechnologie live op hun binnen- en buitenstand op de beurs.
Een autonome shuttle is onderdeel van de opdracht ‘Kontaktlo(o)s laden’ waarbinnen Duitse en Nederlandse partners in de Ems-Dollart-Regio (EDR) samenwerken. Als specialist in draadloze laadoplossingen heeft INTIS verschillende voertuigen omgebouwd om draadloos op te laden. ‘Kontaktlo(o)s charging’-technologie (draadloos opladen) maakt rijden en parkeren mogelijk zonder tussenkomst van een steward aan boord en verlengt de werktijden van de shuttleservice. Daarmee levert het een aantrekkelijke bijdrage aan de ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen.

Ga mee op reis naar de toekomst

Benieuwd naar deze demonstratie? Tijdens het congres zijn INTIS en de provincie Groningen te vinden in hun stand in hal B5/C33 en hun 80 meter lange testbaan buiten hal B6. Maak een ritje met de NAVYA-shuttle en ervaar draadloos opladen bij de bushalte.
Op het outdoor e-bike parcours naast Hal B6 kun je een e-bike ophalen en na afloop opladen aan een draadloos laadstation.

Voor meer informatie, neem contact op met Irene Pohl via press@intis.de