Derde Meet & Greet met Hardt Hyperloop

In februari en mei van dit jaar heeft Hive.Mobility, in samenwerking met Hardt, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, reeds twee verkennende digitale Meet & Greets georganiseerd. Op 28 september heeft de eerste fysieke Meet & Greet met Hardt Hyperloop plaatsgevonden. Geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen hebben in de Energy Barn een inspirerende middag beleefd.

Dagvoorzitters Carine Joosse, dean aan de Hanzehogeschool Groningen, en Yvonne van den Berg, directeur European Hyperloop Center, hebben de deelnemers meegenomen in wat er al speelt, de reeks van Meet & Greets en de inzichten die al zijn opgedaan in de eerdere sessies. Stan de Caluwe en Max Wink, business developers bij Hardt Hyperloop, hebben het publiek vervolgens geïnformeerd en geïnspireerd met hun presentaties over de thema’s logistiek en technologie van de hyperloop.
Na de plenaire presentaties hebben de deelnemers zich verdeeld over 5 tafels waar, onder leiding van een tafelvoorzitter, over verschillende onderwerpen werd gesproken. Zo zijn de thema’s cargohyperloop-netwerk, servicevisie cargohyperloop, passagiershyperloop-netwerk, maatschappelijk draagvlak en juridisch beleid aan bod gekomen. De mix aan achtergronden van de deelnemers, leidde tot een interessante uitwisseling van ideeën.

Deze derde sessie heeft wederom tot inspirerende inzichten en verbindingen geleid. De komende tijd zal de organisatie van de Meet & Greets kijken naar een volgende stap met enthousiaste stakeholders uit het noorden die het interessant vinden om aan een gezamenlijke ambitie te werken. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze ontwikkeling en zelf ook kansen zien om mee te doen, laat het ons weten!

Benieuwd naar meer informatie over de hyperloop en de relevantie voor Noord-Nederland? Kijk hier de keynote-presentatie van Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop, op het New Energy Forum op 24 juni 2021, terug.