Eerste editie New Energy Forum succesvol verlopen

Op donderdag 24 juni zag een nieuw, jaarlijks terugkerend festival over energietransitie en duurzame mobiliteit het licht. Hive.Mobility organiseerde die dag samen met EnTranCe Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen en New Energy Coalition het New Energy Forum.

Tijdens dit hybride evenement nam dagvoorzitter Diederik Jekel de bezoekers en kijkers mee in de slimme, nieuwe wereld van energie en mobiliteit. Experts, hoogleraren, onderzoekers en studenten verzorgden tijdens het New Energy Forum verschillende spectaculaire demonstraties, presentaties en debatten over de veranderende wereld van energie en vervoer.

Hyperloop

Tim Houter, Co-founder & CEO van Hardt Hyperloop, nam kijkers mee in het inspirerende verhaal van Hardt Hyperloop. Met de ontwikkeling van de hyperloop wil Hardt een on-demand, betaalbaar vervoerssysteem creëren waarmee mensen in korte tijd grote afstanden kunnen afleggen – allemaal volledig emissievrij, veilig en voor iedereen toegankelijk. Tijdens deze keynote gaf Tim een inkijkje in hoe de hyperloop de toekomst van mobiliteit zal veranderen en wat het ons gaat brengen op vlak van duurzaamheid, economie en maatschappij.

Demo’s

Maar er was meer! Onze razende reporter Marloes Nieuwenhuis nam ons tijdens de livestream mee langs verschillende demo’s van slimme en duurzame energie en mobiliteit. Zo maakte ze een praatje met Groningen Bereikbaar over hun cargobike en met Holthausen Clean Technology over hun bijdrage aan mobiliteit op waterstof. Drone Delivery Services liet zien hoe we in de toekomst gebruik kunnen maken van autonoom vliegende drones en drones op waterstof voor het bezorgen van onze pakketjes en EVoltify vertelde over hun mobiele laadpalen. Ook ging Marloes langs bij de zonneauto van Top Dutch Solar Racing-team en het prototype van het hyperloopbuis.

Workshops

Kijkers konden tijdens het Forum meerdere online workshops volgen. Zo verzorgde Student Advies Commissie Groningen (SAC) in samenwerking met Groningen Bereikbaar en Hive.Mobility een workshop over regionale ontwikkelingen rondom smart mobility. Vertelde Leonie Vrieling, onderzoeker aan de RUG, over de eerste resultaten van het onderzoek naar mobiliteit tijdens en na corona-lockdown en gaven sprekers van Qbuzz, Groningen Seaports, Groningen Airport Eelde en New Energy Coalition een inkijk in hoe ze op het gebied van mobiliteit samenwerken binnen Hydrogen Valley. Ook gingen verschillende sprekers van onder andere Arriva en robotTUNER met elkaar in debat over de toekomt van autonoom vervoer.

Terugkijken

Kon je er 24 juni niet bij zijn, of had je keuzestress door het bomvolle programma? Dan kun je nu alle keynotes, workshops en Razende Reporter-interviews op je gemak terugkijken op www.newenergyforum.nl

We zien je graag terug op 23 juni 2022!