Eerste openbare groene tankstation voor waterstof in Groningen

Holthausen Energy Points opent vrijdag 12 november het eerste openbare groene tankstation voor waterstof in Groningen. Op de Campus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat is in korte tijd een waterstoftankstation gerealiseerd dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week is geopend voor iedereen die waterstof wil tanken. Bij dit eerste publieke waterstoftankstation in Groningen kunnen auto’s, busjes en vrachtwagens voltanken in 5 à 10 minuten.

Uniek is dat op de locatie aan de Bornholmstraat zowel de productie als het tanken van groene waterstof wordt gefaciliteerd. Een geweldige toevoeging aan de energie-neutrale Campus van Century Autogroep en het resultaat van een intensieve samenwerking om samen emissievrije mobiliteit mogelijk te maken. De electrolyzer bij het tankstation produceert waterstof op basis van de energie van 43.000 zonnepanelen op het nabijgelegen zonnepark Woltjespoor.

Rijden op waterstof heeft de toekomst. Nu al rijden er in Groningen ongeveer zo’n honderd voertuigen op waterstof, maar dat zullen er naar verwachting snel meer worden. Het vulstation is mede tot stand gekomen dankzij de DKTI subsidie H2toGrow van het ministerie van I&W.

Open Dag

De dag erna, op zaterdag 13 november, is er een open dag. Dan kunnen belangstellenden tussen 9.00 uur tot 17.00 uur het groene waterstoftankstation aan de Bornholmstraat 42 bekijken. Ook kunnen zij uitleg krijgen over hoe de productie en het tanken van groene waterstof functioneert.