FCCP Awareness Event

Energy Expo en Noorderpoort organiseren op 19 juli 2023 voor het EU-project FCCP (fuel cell cargo pedelec) een online Awareness Event.

Onder leiding van het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR) werkt dit Interreg-project sinds 2018 samen met dertien partners uit vijf landen. Kern van het project was de ontwikkeling van de brandstofceltechnologie en de implementatie en validatie daarvan in verschillende bakfietsmodellen. FCCB’s zijn emissievrij, kunnen europallets laden en maken gebruik van een reeds bestaande, bredere infrastructuur – auto, bus, fietspaden. Op die manier pakt het project de huidige uitdagingen van uitstoot en congestie in steden aan. Tijdens dit Awareness Event wordt geïnformeerd over de geleerde lessen over het geïdentificeerde potentieel en de uitdagingen van FCCP’s en wordt een vooruitblik gegeven.

Samen met Sjouke van der Vlugt (Senior Beleidsmedewerker Stadsontwikkeling, Gemeente Groningen) presenteren en modereren projectpartners van Energy Expo en Noorderpoort live vanuit het Stadhuis Groningen. Het project en de technologische ontwikkeling worden geleid door het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR). 

Het FCCP Awareness Event heeft als doel om niet alleen interesse te wekken bij bedrijven uit de stadslogistiek, maar ook bij stakeholders in Noord-Nederland en uit andere delen van Nederland die hun operationele mobiliteit en logistiek innovatiever en duurzamer willen maken.

De organisatie komt graag in contact met partijen op het gebied van last mile logistics, fleet operations of zelfs de productie van bakfietsen.

Download hieronder het programma van het online evenement. De paneldiscussie, die onderdeel uitmaakt van het programma, wordt afgestemd op basis van de achtergrond van de deelnemers. Meld je dus snel aan!

Aanmelden voor het online evenement kan tot 7 juli door een e-mail te sturen aan Mario Sabel van Energy Expo, mario@energyexpo.nl. Je onvangt vervolgens inloggegevens voor het online evenement.  

Let op! De voertaal van het evenement is Engels.