HIVE LIVE – Connect the Future

Op 17 november organiseert Hive.Mobility het evenement HIVE LIVE. Een inspirerend netwerkevenement rondom slimme en duurzame mobiliteit, met dit jaar als thema ‘Connect the Future’.

In de toekomst van mobiliteit is alles verbonden, mits er samengewerkt wordt. Zijn overheden, bedrijven en kennisinstellingen gereed voor deze transformatie? Ben jij ready to connect?

Kom 17 november naar het HIVE LIVE-event en laat je inspireren en ontmoet elkaar!

Evelien Bosch neemt je mee in een afwisselend programma. Drie zeer verschillende sprekers geven je een dosis innovatie mee. Tijdens hun HIVE TALKS vertellen ze over de kracht van inspirerend ondernemerschap, samenwerking, onderzoek en digitalisering. Afsluitend zal Rico Bakker, expert op het gebied van creatief en innovatief denken, je uitdagen om met een frisse blik en open mind naar huis te gaan. Tijdens zijn keynote ‘De kracht van een slecht idee’, vertelt hij hoe we anders moeten leren denken om tot nieuwe oplossingen te komen.

Programma 

Ontvangst – 14.00 uur Opening – 14.30 uur 
HIVE TALKS – 14.45 uur 

– Jan Harmen Akkerman, TanQyou 
– Wander Jager, Rijksuniversiteit Groningen
– Edwin Bussem, KPN

Pauze – 15.45 uur
Keynote Rico Bakker – 16.00 uur
Afsluiting en netwerkborrel – 16.30 uur
Einde – 17.30 uur

Sprekers

Van tankstation tot mobiliteitsplatform – Jan Harmen Akkerman, TanQyou 

Bij toeval kwam Jan Harmen Akkerman in 2011 in aanraking met de brandstofsector. Door de aankoop van een perceel met tankstationvergunning ontstond het idee om klanten op een onbemand tankstation weer het gevoel van herkenning te geven. Inmiddels is het de ambitie van TanQyou om steeds meer mobiliteitsdiensten te koppelen en daarmee uit te groeien tot het grootste mobiliteitsplatform van Europa.

Mobiliteitsgedrag stimuleren door te simuleren – Wander Jager, Rijksuniversiteit Groningen

Wander Jager, universitair hoofddocent sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, neemt je mee in de nieuwste innovaties rondom het voorspellen en stimuleren van sociaal mobiliteitsgedrag middels state-of-the-art computersimulaties. Middels deze simulaties, van bijvoorbeeld de stad Groningen, kunnen bevolkingsopinies en gedragsdynamiek nauwkeurig worden geanalyseerd en ook worden ingezet voor het voorspellen van opinies rondom innovatieve toekomstscenario’s. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het invoeren van een deelautoconcept. Hoe denken inwoners en belangenverenigingen hierover, hoe laat je verschillende sociale groepen hierover met elkaar praten en hoe stimuleer je uiteindelijk hun mobiliteitsgedrag? De computersimulatie geeft inzicht in de sociale dynamiek in een gebied en ook hoe deze potentieel te beïnvloeden is.

5G: gamechanger voor de toekomst van mobiliteit? – Edwin Bussem, KPN

De toekomst van mobiliteit is slim, met zelfrijdende auto’s, drones en smart shipping. Om deze voertuigen met elkaar en infrastructuur te laten communiceren, is betrouwbare en snelle mobiele communicatie onmisbaar. Gaat 5G hier een essentiële rol in spelen? Edwin Bussem, business builder Smart Mobility bij KPN, neemt je mee in een vogelvlucht langs de kansen van 5G voor mobiliteitsinnovaties.

Keynote ‘De kracht van een slecht idee’ – Rico Bakker

Rico Bakker is expert op het gebied van creatief en innovatief denken. Met zijn Slechte Ideeën-Podcast brengt hij specialisten en bijzondere verhalen onder de aandacht die buiten de gebaande paden gaan. Laat je tijdens HIVE LIVE door Rico Bakker meenemen in ‘de kracht van een slecht idee’:

“Ons brein werkt snel en efficiënt door verbindingen die iedere dag worden aangelegd en ons leven georganiseerd en voorspelbaar houden. Wij kunnen daardoor met vrij weinig inspanning problemen oplossen door logisch en realistisch denken. Dat is fantastisch, maar als we nieuwe oplossingen willen, dan moeten we anders leren denken. En als we anders willen denken, moeten we andere vragen stellen. Vragen die leiden tot krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën helpen ons om los te komen van ‘vastgeroeste’ patronen.”

Aanmelden

Ben jij bij HIVE LIVE? Als je graag aanwezig bent bij HIVE LIVE in DOT Groningen, dan vragen we je om je aan te melden. Klik op onderstaande button!