New Energy Forum 2024

Kom naar New Energy Forum 2024 en toon lef in de duurzame transitie!

Op 20 juni 2024 ontvangen we je graag tijdens de vierde editie van New Energy Forum – Breaking Barriers. Hét event voor de (aanstaande) mobiliteits- en energieprofessional. Het thema van dit jaar? Ondernemend lef! We starten de dag om 11:00 uur met een spectaculaire opening en sluiten de dag om 17:00 uur feestelijk af. Meld je nu gratis aan!

Tijdens dit gratis festival draait alles om inspirerende initiatieven in de mobiliteits- en energietransitie waarbij een flinke portie lef getoond wordt. De dag heeft een bomvol programma met boeiende sprekers, actuele discussies en spectaculaire demonstraties. Ook worden er interessante workshops en masterclasses gegeven en kun je terecht op het cateringplein voor heerlijk én duurzaam eten!

Hoogtepunten van het mobiliteitsprogramma:

  • Keynote van Carlo van de Weijer, internationale spreker op het gebied van exponentiële technologie, over de zin en de onzin van technologische mobiliteitsontwikkelingen en hoe we ons naar een duurzamere toekomst bewegen.
  • Panelgesprek tussen studenten en ondernemers: ontdek hoe studenten van de Top Dutch Solar Racing en Self Driving Challenge-teams samen met ondernemers van Holthausen en robotTUNER het gesprek aangaan over gedurfde innovatie. Hoe belandt de kennis van de studenten in de praktijk? En wat kunnen de studenten en ondernemers van elkaar leren?
  • Presentatie over duurzame bereikbaarheid in landelijk gebied: hoe gaan plattelandsgemeenten de uitdaging van de mobiliteitstransitie aan? Welke innovatieve oplossingen zijn er om zowel de leefbaarheid als bereikbaarheid te waarborgen? Chris Dijksterhuis, onderzoekscoördinator duurzame mobiliteit, Taede Tillema, bijzonder hoogleraar transportgeografie, en Elaine Messham, raadslid bij de Gemeente Ooststellingwerf, delen vanuit onderzoek en praktijkervaringen hun initiatieven en oplossingen voor dit vraagstuk.
  • Presentatie over energie in het ov: Michel van der Mark, programmadirecteur innovatie bij Qbuzz, vertelt samen met Herman Pieter Ubbens, beleidsmedewerker groene en slimme mobiliteit bij de Provincie Groningen, over de duurzame initiatieven van ondernemers binnen het ov in Noord-Nederland om de belasting op het energienet te verminderen en een circulaire economie te bevorderen.

Andere hoogtepunten van het bredere programma zijn een debat onder leiding van dagvoorzitter Jort Kelder, de spannende uitreiking van de ENTRANCE Award 2024 en verschillende boeiende keynotes door onder anderen Eva de Mol, Sandra Phlippen, Hajar Yagkoubi, Suze Gehem en Arjan Postma. Daarnaast presenteert het New Energy Forum een innovatiemarkt vol demonstraties op het gebied van duurzame mobiliteit, duurzame energie en klimaatadaptatie.

Klik hier voor het volledige programma.
 
We hopen samen met jou de innovaties van de toekomst vorm te geven op het New Energy Forum, want alleen samen kunnen we de transitie laten slagen. Wil jij meedenken en -praten, inspiratie opdoen en je netwerk uitbreiden? Meld je dan aan en kom naar het event op het unieke terrein van ENTRANCE – Centre of Expertise Energy!