HIVE LIVE – De kracht van data.

Op 18 november 2021 organiseert Hive.Mobility het hybride HIVE LIVE-event op Zernike Campus.

Tijdens HIVE LIVE staat inspiratie centraal. Dit jaar zoomen we in op de kracht van data. Mobiliteitsdata is overal beschikbaar en speelt een belangrijke rol in de mobiliteitstransitie. Door nog betere toepassing van data in mobiliteit ontstaat een grote hoeveelheid aan informatie, waardoor het zeker met de huidige technologische ontwikkelingen steeds beter mogelijk wordt om een reis zo goedkoop, duurzaam, snel en efficiënt mogelijk af te leggen, afhankelijk van individuele voorkeuren.

Hoe zorg je ervoor dat je in de berg aan informatie die beschikbaar is, de juiste winst uit data weet te behalen? En hoe ga je hierbij om met onderwerpen als privacy, ethiek en veiligheid?

Programma

In verband met de nieuwe coronamaatregelen zal het programma hybride plaatsvinden. Dit betekent dat iedereen donderdag 18 november via deze pagina online kan inschakelen om de uitzending te volgen, maar dat er ook een aantal plekken in de zaal zijn gereserveerd voor iedereen die zich heeft op tijd heeft aangemeld. 

Marelle van Beerschoten zal je meenemen in een afwisselend en interactief programma. Zo zal Jim Stolze een keynote verzorgen over de kracht van data en delen verschillende experts vanuit o.a. Arriva, Qbuzz, Drone Delivery Services, Rijksuniversiteit Groningen en robotTUNER hun ervaringen op het gebied van data en mobiliteit. Concrete cases op het gebied van bijvoorbeeld Mobility as a Service (MaaS) en autonoom vervoer komen voorbij, evenals de ethische en juridische kaders van het gebruik van data binnen de mobiliteit van de toekomst.

Sprekers

Jim Stolze weet als geen ander humor, technologie en inspiratie met elkaar te verbinden. Hij is auteur, ondernemer en oprichter van TEDx Amsterdam. Met zijn bedrijf Aigency levert hij oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan grote bedrijven. In 2018 schreef hij zijn ervaringen op in het boek ‘Algoritmisering, wen er maar aan!’ Jim vertelt over digitalisering en de impact daarvan op business modellen, organisaties en de maatschappij.

Marelle van Beerschoten is een ambitieuze en veelzijdige ondernemer. Gegrepen door de snelle ontwikkeling van technologie en gedreven om het verschil te maken met invloedrijk werk. Als expert op het gebied van digitale transformatie en informatie inspireert Marelle om digitale transformatie te versnellen en hiermee ook bij te dragen aan maatschappelijke doelstellingen. 

Tijden en livestream

In verband met de nieuwe coronamaatregelen zal het programma hybride plaatsvinden. Dit betekent dat iedereen op donderdag 18 november vanaf 12.45 uur op deze pagina de uitzending online kan volgen. Het programma start om 13.00 uur. Wil je graag als publiek fysiek bij de livestream in BuildinG aanwezig zijn, meld je dan aan via de button onderaan deze pagina.

https://vimeo.com/646025640/762c51fb09

Graag fysiek aanwezig?

Er zijn ook een beperkt aantal plekken in de zaal beschikbaar. Wil je graag als publiek fysiek in BuildinG aanwezig zijn, meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Kijk je online mee? Dan is aanmelden uiteraard niet nodig.

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het EU-project ART-Forum (Interreg).

Logo-Interreg-ART-Forum.