New Energy Forum 2023

Breek jij met ons door de barrières van de mobiliteitstransitie?

Op 22 juni 2023 breken wij door de barrières van de mobiliteits- en energietransitie tijdens de derde editie van het New Energy Forum in Groningen. Hét event voor de (aanstaande) mobiliteits- en energieprofessional. Het thema van dit jaar? BREAKING BARRIERS!

Een baanbrekend programma

We nemen je deze dag mee in de wereld van baanbrekende initiatieven in de mobiliteits- en energietransitie. Want die zijn er genoeg! We zoomen in op thema’s als mobiliteitsarmoede, verduurzaming van infra en stadslogistiek en de mogelijkheden rondom duurzame luchtvaart. De dag is gevuld met inspirerende keynotes, leerzame presentaties, interessante debatten en spectaculaire demonstraties.

Hoogtepunten van het mobiliteitsprogramma:

  • Keynote van Kees Vendrik, de voorzitter van het nieuwe Nationaal Klimaat Platform. Kees deelt zijn ambitie om de transitie fors aan te jagen door in gesprek te gaan met burgers. 
  • Keynote van Florian Dirksemedeoprichter van Ocean Cleanup. Hij deelt zijn avonturen en passie voor duurzaamheid en innovatie.
  • Keynote van Floor Milikowski, journalist en sociaal geograaf. Floor vertelt over de bereikbaarheid van regio’s en wat er nodig is om mobiliteit en bereikbaarheid weer meer centraal te stellen bij het maken van beleid en politieke keuzes. Kan een andere manier van denken en rekenen het verschil maken? 
  • Presentatie van Jasper Visser, programmamanager duurzaamheid bij BAM Infra Nederland, over de uitdagingen in de infrasector. Welke duurzaamheidsstrategieën zijn toepasbaar binnen deze sector?
  • Presentatie van Klaas Schurer en Sjouke van der Vlugt. Klaas (Nabuurs) en Sjouke (Gemeente Groningen) laten je in hun verhaal de plannen zien voor zero-emissie-stadslogistiek van de gemeente Groningen.
  • Presentatie van Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde, over de unieke ontwikkelingen, baanbrekende samenwerkingen en de maatschappelijke impact van verduurzaming van de luchtvaart en luchthavens.
  • Top Dutch Solar Racing: bekijk de nieuwe zonneauto van een team studenten dat in oktober 2023 meedoet aan het wereldkampioenschap Bridgestone World Solar Challenge in Australië. 

Bekijk hier het volledige programma. 

Meld je nu aan

We hopen samen met jou de innovaties van de toekomst vorm te geven op het New Energy Forum! Want alleen samen kunnen we de transitie laten slagen. Als energie- en mobiliteitsprofessional ben je van harte welkom. Ook aanstaande professionals zijn aanwezig; het New Energy Forum wordt druk bezocht door studenten. 

Wil jij meedenken en -praten, inspiratie opdoen en je netwerk uitbreiden? Meld je aan en kom naar het event op Zernike Campus Groningen!

Houd voor updates over het programma de social media-kanalen van Hive.Mobility in de gaten of kijk op newenergyforum.nl.