Holthausen start met Amerikaans HYZON in Groningen de eerste Europese fabriek voor waterstoftrucks

Het bedrijf Holthausen Clean Technology uit Hoogezand start samen met het Amerikaanse bedrijf HYZON Motors Inc. een fabriek voor waterstoftrucks. HYZON kondigt de lancering van HYZON Motors Europe B.V. aan, haar nieuwe Europese hoofdkantoor en productiecentrum gevestigd in Groningen. HYZON verwacht tegen het einde van 2021 honderden vrachtwagens met brandstofcellen te zullen verschepen.

Bundelen van krachten

HYZON en Holthausen bundelen hun krachten op verschillende continenten en werken samen om hoogwaardige, lokaal gebouwde, emissievrije bedrijfsvoertuigen aan te bieden die voldoen aan Europese normen, onderlinge afhankelijkheden in de toeleveringsketen verminderen en nieuwe lokale banen creƫren in milieuvriendelijke industrieƫn.

Hyzon Motors Europe biedt emissievrije bussen en vrachtwagens zonder operationele compromissen, en de optie van all-inclusive operationele leases voor wagenparkbeheerders. De vestiging in Groningen levert al waterstofaangedreven zware voertuigen en is begonnen met het aannemen van bestellingen voor leveringen over het hele continent.

Max en Carl Holthausen, gezamenlijke directeuren van HYZON Motors Europe, verklaren: “Als Europese pionier op het gebied van de commercialisering van brandstofcelvoertuigen levert Holthausen Clean Technology al jaren brandstofcelwagens en we zijn nu vereerd om onze krachten te bundelen met onze Amerikaanse partner, HYZON Motors, om de meest geavanceerde brandstofceltechnologie voor vrachtwagens naar Europese klanten te brengen. Gemaakt in Europa om te voldoen aan de Europese CO2-doelstellingen.

Duurzaamheid

Aangemoedigd door het Waterstof Plan van de EU van $ 140 miljard en de onlangs onthulde Nationale Waterstof Strategie van $ 9 miljard voor Duitsland, vormt het initiatief van HYZON de kern van de inspanningen voor economisch herstel na Covid-19, dat naar verwachting sterk gericht zal zijn op duurzaamheid.

Eerste en enige onderneming

HYZON Motors Europe zal naar verwachting het eerste bedrijf zijn in serieproductie van emissievrije zware voertuigen in Europa, met doorlooptijden van 6-8 maanden voor zware en middelzware vrachtwagens, en het enige bedrijf ter wereld dat momenteel emissievrije vrachtwagens aanbiedt met een totaal toegestaan gewicht van meer dan 40 ton.