Nationaal Verkeerskundecongres geslaagd

Dit jaar was Provincie Groningen gastheer van het Nationaal Verkeerskundecongres, met als thema ‘De toekomst van mobiliteit’. Tijdens het précongres mochten wij alvast ruim 50 enthousiaste bezoekers welkom heten bij Hive.Mobility.

De bezoekers kregen een afwisselend en inspirerend programma voorgeschoteld. robotTUNER, Qbuzz, Drone Delivery Services, het European Hyperloop Center e.a. verzorgden presentaties en mobiliteitsdemo’s. Zo konden bezoekers een mock-up van de hyperloop, een waterstofbus en een volledig elektrisch aangedreven inspectieschip bezoeken of langs gaan bij de demonstraties met een autonoom vliegende drone en een autonoom rijdende voertuig.

De dag erna werd het congres geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk. Zij vertelde waarom we in Groningen al begonnen zijn met de toekomst van mobiliteit en hoe in het Noorden overheden, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan duurzame en slimme innovaties. Tijdens de gehele dag bezochten honderden bezoekers verschillende workshops en presentaties, onder meer van Groningen Bereikbaar, gemeente Groningen, provincie Groningen en partners. Op de ‘beursvloer’ maakten bezoekers kennis met Hive.Mobility en namen we ze mee in onze missie voor een duurzame, slimme en inclusieve mobiliteit van de toekomst.