Hive.Mobility organiseert nieuw evenement rondom de toekomst van mobiliteit: HIVE LIVE

Op donderdag 18 november organiseert Hive.Mobility een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement over de mobiliteitstransitie. HIVE LIVE is een inspirerend evenement met als doel bezoekers mee te nemen in de toekomst van mobiliteit. De laatste ontwikkelingen en kennis rondom slimme en duurzame mobiliteit worden gedeeld.

Dit jaar staat het thema ‘De kracht van data’ centraal. Mobiliteitsdata is overal beschikbaar en speelt een belangrijke rol in de mobiliteitstransitie. Door nog betere toepassing van data in mobiliteit ontstaat een grote hoeveelheid aan informatie, waardoor het zeker met de huidige technologische ontwikkelingen steeds beter mogelijk wordt om een reis zo goedkoop, duurzaam, snel en efficiĆ«nt mogelijk af te leggen, afhankelijk van individuele voorkeuren.

Marelle van Beerschoten, expert op het gebied van digitale transformatie, neemt kijkers mee in een afwisselend en interactief programma. Zo verzorgt Jim Stolze een keynote over de kracht van data. Jim is auteur, ondernemer en oprichter van TEDx Amsterdam. Hij vertelt over digitalisering en de impact daarvan op business modellen, organisaties en de maatschappij.

Ook schuiven verschillende mobiliteitsexperts aan om concrete cases van bijvoorbeeld Mobility as a Service (MaaS) en autonoom vervoer te delen. Naast de kansen van data voor de mobiliteit van de toekomst, worden ook de juridische en ethische aspecten ervan besproken.

Update

HIVE LIVE gemist? Hieronder kun je het event terugkijken:

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het EU-project ART-Forum (Interreg).

Logo-Interreg-ART-Forum.