Nieuws

Veiliger leerling-bestuurders opleiden dankzij Virtual Reality

Hanzehogeschool Groningen gaat onderzoeken op welke wijze toekomstige chauffeurs met behulp van Virtual Reality veiliger opgeleid kunnen worden. Jonge, beginnende bestuurders zijn disproportioneel vaak betrokken bij verkeersongelukken. Om sneller relevante, complexe verkeerssituaties te ervaren wordt sinds kort ook Virtual Reality (VR) ingezet. Hoe kunnen deze bestaande producten, die nog in hun kinderschoenen staan, verder verbeterd worden?

Mobility Challenge: Campus Groningen en hive.mobility werken samen met TripService

Afgelopen jaar konden startups zich aanmelden voor Startup in Residence Noord-Nederland. Dit is een programma waarmee de overheid startups de ruimte geeft om innovatieve ideeën en oplossingen voor maatschappelijke challenges te bedenken. Samen met hive.mobility diende Campus Groningen een challenge in onder de noemer Campus Mobility. Hoe staat het nu met deze challenge? We spraken met Irene Amsing, community coordinator van Campus Groningen.

RUG zet hive.mobility in the picture tijdens Impact 2021

Op 20 januari organiseerden de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Vrije Universiteit Amsterdam het online evenement Impact 2021.

Vijf vragen aan… Dick van der Plas & Roeland Hogt (Noorderpoort)

Elke maand stellen wij 5 vragen aan één van onze partners. Lees hieronder wat ze precies doen, hoe belangrijk mobiliteit en innovatie voor hen is en hoe zij de toekomst van mobiliteit zien. Deze keer Dick van der Plas (directeur techniekopleidingen Groningen en Delfzijl) en Roeland Hogt (practor Automotive), Noorderpoort.

Autonoom rijdende auto haalt 70 kilometer per uur op testbaan

Met een kleine personenauto die zonder bestuurder 72 kilometer per uur rijdt en op afstand tot stilstand wordt gebracht, zetten provincie Groningen en robotTUNER dit najaar een nieuwe stap in de ontwikkeling van autonoom vervoer op de weg.

Eerste resultaten tests automatisch bestuurde trein positief

Door Automatic Train Operation (ATO) kunnen meer treinen over het bestaande spoor rijden. Dat komt doordat deze automatisch bestuurde treinen punctueler rijden. Dat laat onderzoek naar ATO in Groningen zien.

Foto van Betty de Boer

Vijf vragen aan… Betty de Boer (Regio Groningen-Assen)

Elke maand stellen wij 5 vragen aan één van onze partners. Lees hieronder wat ze precies doen, hoe belangrijk mobiliteit en innovatie voor hen is en hoe zij de toekomst van mobiliteit zien. Deze keer Betty de Boer, secretaris/directeur Regio Groningen-Assen.

Luchtfoto Bytesnet

Zoektocht naar de ideale Smart Mobility Campus 2030 in volle gang

Hoe ziet de ideale Zernike Campus er op het gebied van mobiliteit uit in 2030? Dit is de centrale vraag binnen het onderzoek dat de Student Advies Commissie (SAC) uitvoert in opdracht van hive.mobility, Campus Groningen en Groningen Bereikbaar. Onder de noemer 'Smart Mobility Campus 2030' is begin september de zoektocht naar de ideale Zernike Campus gestart.

Tien bedrijven treden toe tot innovatiecentrum hive.mobility

Tien bedrijven hebben een overeenkomst getekend en treden daarmee officieel toe tot het netwerk van hive.mobility. Hive.mobility is het innovatiecentrum voor slimme en duurzame mobiliteit. Een groot netwerk van partners in Noord-Nederland werkt binnen hive.mobility samen aan de transitie naar een duurzamere en slimmere mobiliteit van goederen en personen.