Nieuws

Samen duurzamer aan de horeca leveren

Kunnen voedselleveranciers de krachten bundelen en bestellingen aan de horeca op een efficiëntere en duurzamere manier leveren? En hoe moeten ze straks omgaan met de zero-emissiezones? Ilke Bakir en Marjolein Aerts van de Rijksuniversiteit Groningen doen er onderzoek naar.

Autodelen: wat trekt je over de streep?

Om welke redenen zouden mensen een auto willen delen met hun buren in plaats van in hun eigen auto te rijden? Promovenda Michelle Lohmeyer van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt hoe mensen over autodelen denken en wat hun ervaringen zijn. En is het eigenlijk wel duurzamer?

Nieuw Hive Magazine gepubliceerd

Hive.Mobility heeft een nieuwe editie van het Hive Magazine gepubliceerd. Dit keer is het thema 'Talent voor de toekomst'. Voor nieuwe innovaties op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit zijn mensen met actuele kennis en de juiste competenties hard nodig.

Gemeente Groningen wint POLIS Award 2023

De gemeente Groningen heeft tijdens de jaarlijkse Europese POLIS-conferentie, de POLIS Award 2023 gewonnen. Groningen krijgt de prijs vanwege haar vooruitstrevende en innovatieve benadering van duurzame mobiliteit en haar langdurige inzet voor een schonere, eerlijkere en slimmere stad.

HIVE LIVE 2023: talent voor mobiliteit van de toekomst

Op donderdag 16 november vond de derde editie van het jaarlijkse HIVE LIVE-event plaats. HIVE LIVE is een inspirerend netwerkevenement rondom slimme en duurzame mobiliteit. Dit jaar stond het event in het teken van talentontwikkeling voor mobiliteit van de toekomst. Bezoekers werden geïnspireerd om na te denken over hoe we talent binnen organisaties uitdagen en …

Open colleges Smart Mobility in Noord Nederland

De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe organiseren in het kader van het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg een reeks Smart Mobility-colleges in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024. Vanuit de Human Capital Agenda Smart Mobility worden open colleges georganiseerd. Deze colleges zijn onderdeel van het zij-instroomprogramma Slim en Groen Onderweg, waarin 15 …

Vijf vragen aan… René Schripsema (Groningen Bereikbaar)

Periodiek stellen wij 5 vragen aan één van onze partners. Lees hieronder wat ze precies doen, hoe belangrijk mobiliteit en innovatie voor hen is en hoe zij de toekomst van mobiliteit zien. Deze keer stelden wij 5 vragen aan René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar.

Toekomst van mobiliteit op New Energy Forum

Op donderdag 22 juni 2023 vond de derde editie van het New Energy Forum plaats, het evenement voor  (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessionals, van student tot CEO. Maar liefst 1.375 bezoekers konden kennis opdoen van baanbrekende initiatieven in de energie- en mobiliteitstransitie.

Robot Pepper en autonoom rijdende Renault Twizy op landingsbaan Groningen Aitport Eelde.

Carrièreswitch? Schakel door naar Smart Mobility

Lijkt het je interessant om een bijdrage te leveren aan slim en groen vervoer? Meld je dan aan voor het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.