Nieuws

Vijf vragen aan… René Schripsema (Groningen Bereikbaar)

Periodiek stellen wij 5 vragen aan één van onze partners. Lees hieronder wat ze precies doen, hoe belangrijk mobiliteit en innovatie voor hen is en hoe zij de toekomst van mobiliteit zien. Deze keer stelden wij 5 vragen aan René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar.

Toekomst van mobiliteit op New Energy Forum

Op donderdag 22 juni 2023 vond de derde editie van het New Energy Forum plaats, het evenement voor  (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessionals, van student tot CEO. Maar liefst 1.375 bezoekers konden kennis opdoen van baanbrekende initiatieven in de energie- en mobiliteitstransitie.

Robot Pepper en autonoom rijdende Renault Twizy op landingsbaan Groningen Aitport Eelde.

Carrièreswitch? Schakel door naar Smart Mobility

Lijkt het je interessant om een bijdrage te leveren aan slim en groen vervoer? Meld je dan aan voor het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

The Ocean Cleanup-oprichter Florian Dirkse over duurzame dromen realiseren

Florian Dirkse is bepaald geen idealistische dromer, maar een hardwerkende idealennajager met een can do-mentaliteit. Hoe overwint hij uitdagingen en belemmerende gedachten? En wat is zijn formule om (duurzame) dromen te transformeren tot impact?

‘De transitie ontkiemt: mobiliteit gaat terug van rendement naar waarde voor mensen’

Na decennia focus op rendement binnen de mobiliteit, merkt Floor Milikowski dat de slinger nu weer teruggaat naar maatschappelijke waarde. Dit soort transities hebben volgens haar een (jaren)lange adem nodig. Maar vooral ook een andere manier van werken.

‘Duurzame bouwinnovaties: leuk, maar alleen ketensamenwerking kan ons redden’

Beton en asfalt zijn reuzevervuilers. En dat beseft BAM Infra Nederland als geen ander. Volgens programmamanager duurzaamheid Jasper Visser wil het bedrijf veel sneller verduurzamen dan het nu al doet, maar trapt het huidige systeem op de rem.

Provincie Groningen en robotTUNER met nieuwste autonoom vervoerdemonstraties op finaledag Self Driving Challenge

Zes studententeams van hogescholen en universiteiten uit Nederland zijn op donderdag 8 juni de strijd met elkaar aangegaan door met een zelfrijdende kart op een circuit in Assen te racen tijdens de finaledag van de Self Driving Challenge 2023.

Wereldprimeur op Groningen Airport Eelde: onthulling waterstof-GPU

Op 1 juni 2023 werd op Groningen Airport Eelde de eerste Ground Power Unit (GPU) op waterstof onthuld. Een wereldprimeur! GPU’s zijn aggregaten die worden ingezet om vliegtuigen aan de grond van stroom te voorzien.

In Noord-Nederland gaat autonoom vervoer van pilot naar praktijk

Meer dan 350 bezoekers kwamen afgelopen donderdag 6 april af op de tweede editie van het @north event op het suikerterrein in Groningen. Op het terrein konden de bezoekers de actuele ontwikkelingen over autonoom vervoer in Noord-Nederland daadwerkelijk zien en beleven.