Nieuws

Luchttaxi’s vanaf Groningen Airport Eelde: waardevolle toevoeging voor bereikbaarheid van Noord-Nederland

Een onderzoek naar Urban air Mobility (air taxi’s/eVTOLs) van Stichting PEN EM en M3 Consultancy, mede mogelijk gemaakt door Hive.Mobility, laat zien dat elektrische luchttaxi’s een rol gaan spelen in de bereikbaarheid in en van/naar Noord-Nederland.

Inspiratievolle eerste editie van HIVE LIVE

De eerste editie van het HIVE LIVE-event is op donderdag 18 november succesvol verlopen. HIVE LIVE is een inspirerend, jaarlijks terugkerend evenement met als doel bezoekers mee te nemen in de toekomst van mobiliteit. De laatste ontwikkelingen en kennis rondom slimme en duurzame mobiliteit worden gedeeld.

Hive.Mobility organiseert nieuw evenement rondom de toekomst van mobiliteit: HIVE LIVE

Op donderdag 18 november organiseert Hive.Mobility een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement over de mobiliteitstransitie. HIVE LIVE is een inspirerend evenement met als doel bezoekers mee te nemen in de toekomst van mobiliteit. De laatste ontwikkelingen en kennis rondom slimme en duurzame mobiliteit worden gedeeld.

SMASH! lanceert Roadmap Smart Shipping

In Nederland is een groot aantal organisaties en bedrijven bezig met smart shipping en ontwikkelingen op het gebied van autonome schepen. Maar hoe ziet smart shipping er in 2030 uit? En, waarom is het belangrijk? Het Nederlands Forum Smart Shipping (SMASH!) heeft dit uitgewerkt in de digitale Roadmap Smart Shipping, die tijdens de vakbeurs Europort in Rotterdam werd gelanceerd.

Eerste openbare groene tankstation voor waterstof in Groningen

Holthausen Energy Points opent vrijdag 12 november het eerste openbare groene tankstation voor waterstof in Groningen. Op de Campus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat is in korte tijd een waterstoftankstation gerealiseerd dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week is geopend voor iedereen die waterstof wil tanken. Bij dit eerste publieke waterstoftankstation in Groningen kunnen auto’s, busjes en vrachtwagens voltanken in 5 à 10 minuten.

Vijf vragen aan… Janet Veldstra (Rijksuniversiteit Groningen)

Elke maand stellen wij 5 vragen aan één van onze partners. Lees hieronder wat ze precies doen, hoe belangrijk mobiliteit en innovatie voor hen is en hoe zij de toekomst van mobiliteit zien. Deze keer stelden wij 5 vragen aan dr. Janet Veldstra, universitair docent 'Mobiliteit en Gedrag' aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG en lid van het kernteam van Hive.Mobility.

Noorderpoort opent Praktijkcentrum voor Fietstechniek

Op maandag 4 oktober opende Noorderpoort officieel het Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat in Groningen. Daarmee biedt Noorderpoort een moderne leerplek, voorzien van alles wat nodig is om de fietstechnici van de toekomst op te leiden.

Derde Meet & Greet met Hardt Hyperloop

Op 28 september heeft de eerste fysieke Meet & Greet met Hardt Hyperloop plaatsgevonden. Geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen hebben in de Energy Barn een inspirerende middag beleefd.

Provincie Groningen en Hive.Mobility partners investeren – met Nationaal Programma Groningen – in slim en duurzaam vervoer

Vier mobiliteitsprojecten uit het provinciaal programma ontvangen financiering vanuit Nationaal Programma Groningen. Het betreft het Hive Mobility Center, vijf fieldlabs voor autonoom vervoer, de ombouw van twee Qliner lange afstandsbussen naar waterstof en een uitstootvrije acht-persoons rolstoeltoegankelijke OV-bus op waterstof.