Nieuws

Provincie Groningen en Hive.Mobility partners investeren – met Nationaal Programma Groningen – in slim en duurzaam vervoer

Vier mobiliteitsprojecten uit het provinciaal programma ontvangen financiering vanuit Nationaal Programma Groningen. Het betreft het Hive Mobility Center, vijf fieldlabs voor autonoom vervoer, de ombouw van twee Qliner lange afstandsbussen naar waterstof en een uitstootvrije acht-persoons rolstoeltoegankelijke OV-bus op waterstof.

Laptop met Mobility Portal Campus Groningen

Slim onderweg met de Mobility Portal naar Campus Groningen

Duurzaam, gezond en met persoonlijk reisadvies op weg naar Campus Groningen. Het kan vanaf vandaag via de op maat gemaakte online Mobility Portal van startup TripService. Het afgelopen half jaar heeft TripService gewerkt aan de mobility challenge van Campus Groningen en Hive.Mobility. De uitdaging die TripService aangaat, is om campusbezoekers niet alleen te voorzien van een gepast reisadvies voor je reis van deur tot deur, maar ook om een verantwoorde en bewuste mobiliteitskeuze te stimuleren.

Autonome shuttle van Navya met deuren open.

Demo draadloos opladen autonome shuttle op IAA Mobility-congres in München

Hive.Mobility-partner provincie Groningen en het Duitse bedrijf INTIS nemen van 7 tot 12 september 2021 deel aan het IAA Mobility-congres in München. Tijdens dit congres demonstreren zij het draadloos opladen voor een autonome NAVYA-shuttle en voor een e-bike.

Laptop en autonome Renault Twizy

Podcast BNR Nieuwsradio over de ontwikkelingen richting autonoom openbaar vervoer

Jorrit Kuipers, CTO van robotTUNER en Michel van der Mark, directeur marktontwikkeling bij Qbuzz, geven in een podcast van BNR Nieuwsradio een inkijkje in de potentie, ontwikkelingen en uitdagingen rondom de toepassing van autonoom rijden in het openbaar vervoer en de unieke testen die op dit gebied in Noord-Nederland plaatsvinden.

Panel workshop de toekomst van autonoom vervoer tijdens New Energy Forum 2021

Paneldiscussie: toekomst én uitdagingen van autonoom vervoer

Aan de hand van scherpe stellingen discussieerden vijf panelleden met expertise binnen verschillende vervoersmodaliteiten tijdens het New Energy Forum over de toekomst van autonoom vervoer. Wat zijn de grootste uitdagingen? En is het hele concept überhaupt wel levensvatbaar?

Prototype hyperloop op terrein EnTranCe.

Hardt Hyperloop: ‘Europa wordt één duurzame metropool’

Hardt Hyperloop heeft met haar concept voor voertuigen die met vliegsnelheid door luchtledige buizen razen nog een relatief lange weg te gaan, maar tegelijkertijd ligt de ontwikkeling in lijn met de roadmap. Dat stelde CEO van Hardt Hyperloop Tim Houter tijdens het New Energy Forum.

Busstalling en waterstoftankstation Peizerweg Groningen Qbuzz

Waterstof in transport: mobiliteit als katalysator van Hydrogen Valley

Tijdens de workshop ‘Mobiliteit als katalysator voor Hydrogen Valley’, tijdens het New Energy Forum 2021, spraken drie vertegenwoordigers van verschillende takken van de transportbranche. Hoe leveren zij met de toepassing van waterstof in mobiliteit een bijdrage aan de duurzame transitie?

Razende reporter Marloes Nieuwenhuis en dagvoorzitter van het New Energy Forum 2021 Diederik Jekel

Eerste editie New Energy Forum succesvol verlopen

Op donderdag 24 juni zag een nieuw, jaarlijks terugkerend festival over energietransitie en duurzame mobiliteit het licht. Hive.Mobility organiseerde die dag samen met EnTranCe Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen en New Energy Coalition het New Energy Forum.

Foto lege metro.

Eerste resultaten van het onderzoek MOCOLODO: MObiliteit tijdens en na COrona LOckDOwn

Het MObility during and after COrona LOckDOwn-onderzoeksproject (MOCOLODO) beantwoordt de vraag: “Wat motiveert mensen om tijdens de coronacrisis het ov te mijden en na de coronacrisis het ov weer op te zoeken?” Leonie Vrieling, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, momenteel bezig met het MOCOLODO-onderzoek, en Jorinde ten Hoeve, marketeer bij OV-bureau Groningen Drenthe, zetten de gevolgen en invloeden van de coronacrisis op het openbaar vervoer uiteen in een online sessie tijdens het New Energy Forum.