Noorderpoort opent Praktijkcentrum voor Fietstechniek

Op maandag 4 oktober opende Noorderpoort officieel het Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat in Groningen. Daarmee biedt Noorderpoort een moderne leerplek, voorzien van alles wat nodig is om de fietstechnici van de toekomst op te leiden. De locatie heeft de faciliteiten om studenten alles te leren over álle soorten fietsen: van de stadsfiets tot de elektrische fiets. Gedeputeerde van de provincie Groningen Fleur Gräper-van Koolwijk en CvB-lid van Noorderpoort Gerry Geitz hebben de opening verricht.

Het afgelopen jaar is de dockshelter naast de Noorderpoort-locatie aan de Bornholmstraat getransformeerd tot hét praktijkcentrum van Noord-Nederland voor fietstechniek en licht elektrische voertuigen. De fiets wordt steeds belangrijker voor mensen – zeker ook in Groningen-stad. Er is dus volop werk voor fietstechnici. Hiermee hoopt Noorderpoort nog meer in de behoefte aan vakmensen te kunnen voldoen. De eerste resultaten zijn hoopgevend: dit jaar zijn maar liefst 54 eerstejaarsstudenten gestart, terwijl dat er vorig jaar 16 waren.

Daarnaast biedt Noorderpoort, samen met ‘Werk in Zicht’ en het werkveld, modules aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eerste groep van 12 deelnemers heeft het traject inmiddels doorlopen en 5 daarvan zijn nu ingestroomd in de reguliere opleiding. Vanwege het succes krijgt de samenwerking een vervolg en gaat een tweede groep starten.

Nog een primeur

Het Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat is nu officieel in gebruik genomen. Maar er is nog een primeur: de nieuwe waterstoffiets van Noorderpoort is er ook te bewonderen.