Aanbod

Onderwijs­instellingen

In Noord-Nederland is de gehele kennisketen vertegenwoordigd. De universiteit, hogescholen en MBO’s werken multidisciplinair samen aan onderwijs en onderzoek op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit en logistiek. Lees hier meer over wat de bij Hive.Mobility aangesloten onderwijsinstellingen zoal doen op dit gebied.

Logo Noorderpoort. Noorderpoort college

Noorderpoort is één van de grootste ROC’s (Regionale Opleidingscentrum) van Noord-Nederland.

Lees meer
Logo Hanzehogeschool Groningen. Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland en de grootste hogeschool in het Noorden.

Lees meer
Logo Rijksuniversiteit Groningen. Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent.

Lees meer

Stages en studentenopdrachten

Voor bedrijven

Houd jij je als bedrijf of organisatie bezig met mobiliteit, transport of logistiek en wil je graag een studenten-, stage- of afstudeeropdracht uitzetten of op een andere manier samenwerken met één van de bij Hive.Mobility aangesloten onderwijsinstellingen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Voor studenten

Ben je student en ben je op zoek naar een studentopdracht of stage op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit? Of heb je ideeën vanuit je studie of andere (onderzoeks)vragen waar Hive.Mobility wellicht bij kan helpen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Innovatie

Challenges en hackathons

Naast stage- en afstudeeropdrachten faciliteren de onderwijsinstellingen ook verschillende challenges en hackathons waaraan studenten deel kunnen nemen. Studententeams werken aan creatieve en innovatieve oplossingen voor maatschappelijk relevante uitdagingen op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit.

Top Dutch Solar Racing Groningen

Top Dutch Solar Racing is een multidisciplinair solar racing team uit Groningen. Innovatie, duurzaamheid en technologie staan bij Top Dutch voorop. Op dit moment zijn 23 gemotiveerde studenten van MBO, HBO en WO druk bezig om de tweede zonneauto van Noord-Nederland te bouwen.

HARD – Hanze Racing Division

Hanze Racing Division, afgekort HARD, bestaat uit een groep enthousiaste studenten die ieder jaar een Formula Student raceauto ontwerpen, bouwen en racen. Momenteel is HARD bezig met het ontwikkelen van haar eerste volledig elektrische raceauto.

Self Driving Challenge

Een kart zelfrijdend over de finish laten rijden, dit is de missie van de teams die meedoen aan de Self Driving Challenge (SDC). De SDC is een samenwerking tussen RDW, Quintor, de The Grid Racing en de Hanzehogeschool Digital Society Hub (DSH), met als doel de techniek van zelfrijdende auto’s te testen.

New Energy Regatta

De jaarlijkse Solar Race in Groningen op het water is omgedoopt in ‘New Energy Regatta’. Op vrijdag 24 september 2021 voer tijdens de Solar Races in Groningen namelijk voor het eerst een waterstof-raceboot mee. De New Energy Regatta is een inspirerende manier om technische innovaties in energie te koppelen aan onderwijs, praktijk en sport.