Alle projecten
Verduurzaming van mobiliteit en infrastructuur

Bouwplaats van de Toekomst

BAM Infra Nederland heeft als ambitie om het meest duurzame bouwbedrijf te zijn en te blijven. Samen met partners en opdrachtgevers realiseert BAM haar duurzaamheidsdoelstellingen door creatieve en innovatieve oplossingen te bieden voor de bouwplaats van de toekomst.

Duurzame bouwmachines

BAM Infra is koploper in het ontwikkelen van duurzame bouwmachines. Zo heeft zij in 2020 zelf een elektrische wals gebouwd. In 2022 heeft zij samen met een partner een asfaltspreidmachine omgebouwd naar de eerste volledig elektrisch aangedreven asfaltspreidmachine ter wereld. En in 2022 heeft BAM samen met een andere partner een op diesel aangedreven asfaltspreidmachine omgebouwd naar een variant met een waterstofverbrandingsmotor. De motor stoot nagenoeg geen stikstofoxide uit en bespaart op jaarbasis zo’n 80.420 kilogram CO₂. De asfaltspreidmachine is de eerste machine in de bouw die op een waterstofverbrandingsmotor rijdt.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Duurzaamheid is één van de centrale thema’s in de strategie van BAM Infra. Zij kijkt continu naar mogelijkheden voor een positieve milieu-impact op en in haar omgeving. Met deze nieuwe machines levert zij een bijdrage aan het reduceren van stikstofuitstoot in de bouw in Nederland.

Kijk voor meer informatie op https://www.baminfra.nl/duurzaamheid