Alle projecten
Verduurzaming van mobiliteit en infrastructuur

Bedrijfswagens op waterstof

De vraag naar emissievrije personen- en bedrijfswagens wordt steeds groter. Enerzijds door veranderende wetgeving en het Klimaatakkoord, anderzijds door de bewustwording van klanten dat vervuilende fossiele brandstoffen hun langste tijd hebben gehad.

Transporter busje.

Century Autogroep en Holthausen Clean Technology werken sinds 5 jaar nauw samen om emissievrije mobiliteit mogelijk te maken. De samenwerking speelt, met de introductie van een samen ontwikkeld elektrisch waterstof aangedreven voertuig, in op de behoefte naar verduurzaming van het Nederlandse wagenpark.

Daarom hebben bovengenoemde bedrijven aan de gemeente Groningen en de aanpalende gemeente Noordenveld in Drenthe de primeur om als eerste in Nederland een waterstof aangedreven bestelauto te leveren.

Groningen kocht een Volkswagen ‘T6’ en de gemeente Noordenveld een dubbelcabine VW Crafter. De ‘T6’ kwam als dieselversie en is door Holthausen Clean technology en Century naar een elektrische aandrijving omgebouwd. De Crafter is door Century af fabriek als e-Crafter geleverd en kreeg van Holthausen Clean Technology de waterstoftechniek toegevoegd.