Alle projecten
Verduurzaming van mobiliteit en infrastructuur

Voertuigen en machines op groene waterstof

De vraag naar emissievrije personen- en bedrijfswagens wordt steeds groter. Enerzijds door veranderende wetgeving en het Klimaatakkoord, anderzijds door de bewustwording van klanten dat vervuilende fossiele brandstoffen hun langste tijd hebben gehad.

De vraag naar emissievrije bedrijfswagens, bestelwagens en vrachtwagens wordt steeds groter. Enerzijds door veranderende wetgeving en het Klimaatakkoord, anderzijds door de bewustwording van klanten dat vervuilende fossiele brandstoffen hun langste tijd hebben gehad.

Ontwikkelingsbedrijf Holthausen Clean Technology werkt al jarenlang met partners samen om emissievrije mobiliteit mogelijk te maken. De ontwikkelingswerkzaamheden van Holthausen Clean Technology richten zich onder andere op de elektrische expertise, waarbij de ontwikkeling van de brandstofcel op groene waterstof in een voertuig of machine een belangrijk specialisme is. De afgelopen jaren is de onderneming diverse initiatieven gestart die de mogelijkheden van groene waterstof binnen mobiliteit laten zien. Het bedrijf heeft verschillende dieselvoertuigen omgebouwd naar door waterstof aangedreven wagens.

De komende jaren wil Holthausen samen met partners de activiteiten rondom waterstof en mobiliteit verder uitbreiden en opschalen, om meer ondernemers ervaring op te laten doen met zero-emissie voertuigen. Het gaat daarbij om bestelwagens, vrachtwagens, personenbusjes of touringcars. Daarbij wordt er tevens in gezamenlijkheid gewerkt aan het vergroten van de kennis rondom het ombouwen en onderhouden van waterstofvoertuigen. Holthausen Clean Technology wil kennisdelen met vooral het MBO-onderwijs, maar ook met het hoger onderwijs.