SMiLES presenteert: Webinar Mobiliteitshubs

Mobiliteitshubs zijn overal. In beleidsstukken en adviesrapporten wordt het concept een grote toekomst toegedicht. Maar wat is zo’n hub precies? Hoe kan deze bijdragen aan duurzame en inclusieve bereikbaarheid in het Noorden? En wat is de rol van innovatieve pilots?

Deze vragen staan centraal tijdens een webinar die de projectorganisatie van SMiLES organiseert op 4 november 2020. In het SMiLES-project onderzoekt een consortium van kennisinstellingen samen met publieke en private partners innovatieve deelsystemen voor logistiek en mobiliteit.

Het doel van de webinar is om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het (algemene) begrip en relevantie van mobiliteitshubs. De ontwikkeling van hubs is een complex proces vanwege de vele betrokken actoren. Daarom brengt SMiLES vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, onderzoeksinstellingen en betrokken ondernemers bij elkaar om te leren van elkaars perspectieven.

Datum en tijd

Woensdag 4 november van 13:00-14:30 uur

Sprekers

  • Frans Hamstra (Programmamanager Mobiliteitshubs. Reisviahub.nl)
  • Lammie van der Tuuk (Bibliotheekmanager, Biblionet Drenthe)
  • Paul Plazier (Postdoctoraal Onderzoeker Transportgeografie, RuG)
  • Oumar Sylla (Oprichter, Deelfiets Nederland)
  • Ruurdjan Bakker (Verkeersplanoloog, Gemeente Oldambt)

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  1. Introductie – Õnne Kask en Tibor Rongen praten je bij over de eerste inzichten van hun onderzoek naar mobiliteitshubs aan de RuG.
  2. Vragenronde – Interview met het discussiepanel.
  3. Interactieve discussie – Aan de hand van stellingen gaan we samen de discussie aan over de toekomst van mobiliteitshubs

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link of door een e-mail te sturen naar t.o.rongen@rug.nl.