Startups gezocht!

Startups kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden voor Startup in Residence Noord-Nederland. Dit is een programma waarmee de overheid startups de ruimte geeft om innovatieve ideeën en oplossingen voor maatschappelijke challenges te bedenken.  

Het is voor het eerst dat publieke organisaties uit drie provincies samenwerken in Startup in Residence (SIR). Meer dan 13 partners uit Friesland, Groningen en Drenthe zoeken naar oplossingen voor een breed scala aan uitdagingen. Van het verzamelen en/of het recyclen van de plastic soep in de Eemshaven tot aan ouderbetrokkenheid bij schoolontwikkeling. Ook Hive.Mobility heeft samen met Campus Groningen een challenge ingediend onder de noemer Campus Mobility.

Campus Mobility

Duurzaamheid en healthy ageing zijn prioriteit op Campus Groningen. Maar hoe zorgen we ervoor, dat deze doelen ook centraal staan bij het maken van mobiliteitskeuzes? En hoe maken we medewerkers, bezoekers en gebruikers van de Campus niet alleen meer bewust van hun reisgedrag, maar hoe helpen we hen ook bij het maken van verstandige keuzes? 

Wij zijn op zoek naar een oplossing die bewustwording in (verantwoord) reisgedrag vergroot en mensen stimuleert een verantwoorde mobiliteitskeuze te maken. Check hier de hele challenge.

Over Startup in Residence

Als je je als startup inschrijft op een challenge, pitch je je ideeën waarna een definitieve selectie gemaakt wordt. Geselecteerde startups krijgen dan 6 maanden intensieve training van professionele coaches, samen met begeleiding. Zo krijg je alle ins en outs van ondernemerschap onder de knie én het helpt je om jouw idee door te ontwikkelen naar een prototype. Als jouw idee wordt omgezet in een werkende, succesvolle oplossing, helpen de stad en provincie om je product markt klaar te maken.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor een van de challenges t/m 6 oktober 12 uur in de middag. Voor meer info over de planning en inschrijven, klik hier.