Tien bedrijven treden toe tot innovatiecentrum Hive.Mobility

Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werken samen aan mobiliteit van de toekomst

Tien bedrijven hebben een overeenkomst getekend en treden daarmee officieel toe tot het netwerk van Hive.Mobility. Hive.Mobility is het innovatiecentrum voor slimme en duurzame mobiliteit. Een groot netwerk van partners in Noord-Nederland werkt binnen Hive.Mobility samen aan de transitie naar een duurzamere en slimmere mobiliteit van goederen en personen.

De strategische partners zijn Groningen Bereikbaar, het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz, Arriva, Energy Expo, Holthausen Clean Technology, robotTUNER, Century, DEMCON en Regio Groningen-Assen. “Het afgelopen jaar hebben al veel partners gezamenlijk innovatieve mobiliteitsprojecten opgestart onder de vlag van Hive.Mobility. Denk bijvoorbeeld aan waterstofbussen, – treinen en -vrachtauto’s, testen met autonoom vliegende drones en auto’s en pilots met elektrische cargobikes. Ik ben verheugd dat onze partners geloven in het potentieel van de Hive door hun commitment nu ook officieel vast te leggen“, aldus Ilse Mensink, programmamanager Hive.Mobility.

Screenshot van strategisch partners van Hive.Mobility met logo van Hive in hun hand, tijdens een videovergadering.

Mobiliteitstransitie

Door de snelle opeenvolging van technologische innovaties, verandert het ecosysteem van mobiliteit radicaal. Naast de auto, bus, trein, metro en fiets zal ons pallet van modaliteiten worden uitgebreid met een elektrische auto of een auto op waterstof, zelfrijdende en verbonden voertuigen en nieuwe abonnementsdiensten zoals Mobility-as-a-Service (MaaS). Er ontstaan hiermee tal van mogelijkheden om personen en goederen slimmer, sneller en duurzamer te vervoeren.

Ilse Mensink: “Noord-Nederland leent zich als regio bij uitstek voor het versnellen van deze mobiliteitstransitie met nieuwe innovaties, waarbij uiteindelijk ook opgeschaald kan worden naar landelijke en internationale toepassingen. We slaan als Hive.Mobility daarom de handen ineen om samen te werken aan de mobiliteit van de toekomst.

Samenwerking

Binnen Hive.Mobility werken kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, bedrijven, ondernemers en non-profitorganisaties samen aan duurzame en slimmere mobiliteit. De partners bedenken oplossingen voor de regio vanuit de gedachte dat deze vervolgens breed in Nederland en Europa toegepast kunnen worden.

Wil je zien welke initiatieven door onze partners zijn ontwikkeld? Kijk dan op onze website: www.hivemobility.nl