Toekomst van mobiliteit op New Energy Forum

Op donderdag 22 juni 2023 vond de derde editie van het New Energy Forum plaats, het evenement voor (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessionals, van student tot CEO. Maar liefst 1.375 bezoekers konden kennis opdoen van baanbrekende initiatieven in de energie- en mobiliteitstransitie. Het New Energy Forum is een gezamenlijk initiatief van EnTranCe, New Energy Coalition en Hive.Mobility.

Breaking Barriers

Rondom het thema ‘Breaking Barriers’ was een bomvol programma samengesteld met inspirerende sprekers, actuele discussies, demonstraties, games en presentaties. De keynotes werden onder andere verzorgd door Kees Vendrik (voorzitter Nationaal Klimaat Platform), Jessica den Outer (VN-expert in natuurrechten), dr. Reint Jan Renes (gedragswetenschapper en Lector Psychologie voor een Duurzame Stad bij de Hogeschool van Amsterdam) en Florian Dirkse (co-founder The Ocean Cleanup).

Mobiliteitstrack

Tevens konden bezoekers een complete mobiliteitstrack volgen met interessante keynotes en presentaties over de toekomst van mobiliteit en bereikbaarheid. Floor Milikowski, journalist en sociaal geograaf, vertelde over de bereikbaarheid van regio’s en wat er nodig is om mobiliteit en bereikbaarheid weer centraal te stellen in beleid en politieke keuzes. Jasper Visser, programmamanager duurzaamheid bij BAM Infra Nederland, zocht de interactie met bezoekers om gezamenlijk nieuwe manieren van samenwerken te verkennen voor het bouwen aan een duurzamere toekomst. Tjebbe Nabuurs (Nabuurs) en Sjouke van der Vlugt (Gemeente Groningen) deelden hun plannen voor een hub voor duurzame stadslogistiek in Groningen. Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde, sloot af met een inkijk in de projecten en samenwerkingen van de luchthaven om te verduurzamen.

Zien en beleven

Naast de onderdelen waar bezoekers konden luisteren of meediscussiëren was er genoeg te zien en te beleven bij de doorlopende demonstraties, zoals ’s werelds eerste GPU op waterstof van Groningen Airport Eelde die onlangs werd gelanceerd, de eerste elektrische asfaltspreidmachine ter wereld van BAM Infra NL en de nieuwste zonne-auto van het Top Dutch Solar Raceteam. Er waren innovatieve demonstraties van regionale mbo’s, bezoekers konden ‘serious games’ spelen of een kijkje nemen bij het waterstofplein voor de nieuwste innovaties.

Wil je deze middag herbeleven? Kijk dan hieronder voor een foto-impressie en de aftermovie.