Tweede editie New Energy Forum zonnig en succesvol verlopen

De tweede editie van New Energy Forum is op donderdag 23 juni succesvol verlopen. New Energy Forum is hét event voor de (aanstaande) mobiliteits- en energieprofessional, met dit jaar als thema ‘Breaking Barriers’. Circa 1000 bezoekers werden uitgedaagd en geïnspireerd met de laatste ontwikkelingen in de energietransitie en duurzame mobiliteitsinnovaties.

Mobiliteitstrack

Het festival is opgezet om bezoekers de laatste ontwikkelingen te laten zien, kennis te delen en inspiratie te bieden. Sander Heijne, economisch onderzoeksjournalist en historicus opende het New Energy Forum met een keynote over hoe de huidige hang naar economische groei geen noodzaak is. Hive.Mobility verzorgde als mede-initiator de ‘mobiliteitstrack’ tijdens het event, bestaande uit diverse HIVE TALKS, HIVE MIND-sessies en mobiliteitsdemo’s. Zo vertelde onderzoeker Auke Hoekstra van Technische Universiteit Eindhoven tijdens zijn HIVE TALK over de drie trends binnen de transitie naar duurzame mobiliteit. Fleur Gräper, Gedeputeerde van de Provincie Groningen, vertelde over hoe we in Noord-Nederland samenwerken aan grensverleggende mobiliteitsinitiatieven.

Workshops, masterclasses en demo’s

Ook waren er verschillende workshops, debatten, masterclasses en presentaties te volgen. Zo was er een HIVE MIND-debat over hoe we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter kunnen matchen. Ook vertelde Lightyear over de ontwikkeling van hun zonne-auto en was er een workshop over hoe we duurzaam reisgedrag kunnen bevorderen en waren er presentaties over de toepassing van waterstof binnen mobiliteit. Gedurende de hele dag waren er mobiliteitsdemonstraties te bezoeken, zoals de waterstofvrachtauto van Holthausen, de waterstofbus van Qbuzz en de waterstofdrone van Drone Delivery Services in samenwerking met Provincie Groningen. Ook was het European Hyperloop Center aanwezig, samen met studenten van de Hanzehogeschool, om bezoekers uitleg te geven over het concept Hyperloop. Zelfs de catering was volledig in thema, met onder andere een barbecue en koffie op waterstof.

Het New Energy Forum wordt georganiseerd door Hive.Mobility, EnTranCe en New Energy Coalition.

Wil je deze middag herbeleven? Kijk dan hieronder voor een foto-impressie en de aftermovie.

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het EU-project ART-Forum (Interreg).

Logo-Interreg-ART-Forum.